Brezplačna dostava nad 30€
Velika noč ti prinaša dodaten 10% popust in brezplačen Jolie serum za obraz! Uporabi kodo: VELIKANOC
hujšanje

Kako se znebiti celulita v petih preprostih korakih?

Kako se znebiti celulita, bi se ta trenutek na svetu lahko spraševalo vsaj 90 % žensk in kar 10 % moških. Kaj je celulit, ta trdovratna nadloga, in kako se ga čim hitreje in čim lažje znebiti?

Kako se znebiti celulita, bi se ta trenutek na svetu lahko spraševalo vsaj 90 % žensk in kar 10 % moških. Kaj je celulit, ta trdovratna nadloga, in kako se ga čim hitreje in čim lažje znebiti?

Kaj je celulit?

Celulit je bolezen vezivnega maščobnega tkiva, ki ga je v primerjavi z navadno maščobo zelo težko odpraviti. Je želatini podobna snov, sestavljena iz maščobe, vode in odpadnih snovi/toksinov, ujetih tik pod kožo. Nastane v štirih fazah, in sicer zaradi zastajanja tekočine v tkivih. Sprva nastajanje celulita niti ni opazno, se pa že začenja tekočina kopičiti. Nato se pod prsti začenjajo čutiti drobni vozlički. Ko tekočina postaja vse gostejša, se koža začne vse bolj gubati in dobivati »pomarančast« videz. V zadnji fazi pa lahko nastanejo celo zelo boleče zatrdline – tekočina je že zelo gosta in vozlički trdi. Takrat je res skrajni čas za ukrepanje. Najbolje pa je kar takoj začeti s preventivnimi oziroma zgodnjimi kurativnimi ukrepi.

Vzroki za nastanek celulita?

Vzroki za nastanek celulita so zelo različni. Lahko bi rekli, da jih je toliko, kot je ljudi na svetu, zato je tudi tako težko najti pravi recept, kako se znebiti celulita na hiter in preprost način.

Vseeno pa lahko glavne vzroke za nastanek celulita strnemo v nekaj “glavnih krivcev”, in sicer: nepravilna ali preobilna prehrana, uživanje premalo tekočine (brezalkoholnih in nesladkanih pijač, brez mehurčkov), preveč sedenja in premalo gibanja, hormonske spremembe, nepravilna obutev (predvsem ženske – ozki čevlji z visoko peto) in pretesna oblačila (motnja krvega obtoka).

Kako se znebiti celulita v petih preprostih korakih?

  • Uživanje zdrave in uravnotežene prehrane

Pravilna – zdrava in uravnotežena – prehrana ter uživanje dovolj tekočine bosta poleg izgube kilogramov in izboljšanega tonusa kože vplivala tudi na hormonsko ravnovesje. Počutili se boste veliko bolje, imeli več energije, bili bolj zbrani in manj utrujeni.

Kar nekaj je strokovnjakov za zdravo prehrano, na katere se lahko obrnete. Obstaja tudi ogromno gradiva na spletu o vrstah diet ali, bolje rečeno, novega načina prehranjevanja, kot so KETO, LCHF, carb cycling … Koristno je zadevo malo raziskati in najti, kaj bi vam najbolje ustrezalo. A če imate celulit, telo vsekakor kliče po spremembi načina prehranjevanja.

  • Pitje zadostne količine vode

Potrebna količina vode je odvisna od vaše telesne teže, saj večja telesna masa zahteva tako več energije in tudi več vode. Splošna matematika, ki po trenutnih smernicah velja za izračun, koliko vode je zdravo popiti na dan, je, da morajo za vsakih 10 kilogramov teže moški spiti 3,5 dcl vode, ženske pa 3 dcl vode.

Najpomembnejša je hidracija v dopoldanskem času, saj “na hitro” popita velika količina vode popoldne nima takega zdravilnega in blagodejnega učinka na telo. Najbolje, kar lahko naredite za svoje telo in kožo, je, da že v dopoldanskem času zaužijete vsaj 1,5 litra (mlačne) vode.

Fitness woman drinking water from bottle. Muscular young female taking a break from workout.
  • Poskrbite za redno gibanje

Pri načinih, kako se znebiti celulita, ni bližnjic in brez rednega gibanja minimalno pol ure vsak dan (ali vsaj vsak drugi dan) bodo rezultati zgolj kratkoročne narave.

Gibanje namreč pospeši srčni utrip in spodbudi krvni obtok. Poleg vseh drugih pozitivnih učinkov redne telesne vadbe pospešena cirkulacija spodbudi še hitrejše odvajanje toksinov iz telesa, tudi teh, ki so ujeti v prej omenjenih “celulitnih” vozličkih, kar bistveno izboljša tonus kože.

  • Nosite udobna oblačila in obutev

Pretesna oblačila in obutev ter visoke pete močno vplivajo na prekrvavitev. Bolj kot si lahko prestavljamo. To ima poleg pospeševanja nastanka celutita, zaradi upočasnjenega izločanja toksinov iz telesa, še druge vplive na naše zdravje (slabša drža, slaba prekrvavitev v hrbtenici, vratna grba, povečan pritisk po žilah – večja prepustnost žilnih sten …). Zato se vsaj takrat, ko
imate možnost in priložnost, oblecite v udobna oblačila in obutev, ki vas ne bodo vezala ali tiščala.

  • Masaža in uporaba kakovostne kozmetike

Najsodobnejši tehnološki dosežek pri odpravljanju celulita predstavljajo različne aparature, ki so v zadnjih nekaj letih naredile pravo revolucijo pri oblikovanju telesa. Nikakor pa ne smemo zanemariti pomena najbolj klasičnih postopkov, ki lahko ogromno doprinesejo h končnemu učinku katere koli izmed omenjenih metod in postopkov – to so redna limfna
drenaža, primerna ročna masaža ter uporaba kakovostne (najbolje naravne) kozmetike.

Na trgu obstaja nešteto kozmetičnih izdelkov, ki naj bi čudežno odpravili celulit. Roko na srce, taka kozmetika (še) ne obstaja. Je pa kakovostna kozmetika odličen pripomoček za piko na i k prej omenjenim korakom. Nekateri imajo kljub doslednemu upoštevanju zgornjih štirih korakov še vedno viden celulit. V tem primeru (ob upoštevanju prej omenjenih korakov) pa je za odpravo celulita ključna kakovostna anticelulitna krema.

Raziskali smo trg in najboljša naravna anticelulitna krema, ki trenutno obstaja na trgu, je Intheline slimming serum, ki je popolnoma naraven, kar dokazuje tudi Aromacert certifikat. Poleg tega pa je bil izdelan na podlagi znanstvene študije, ki dokazuje, da gliceritinska kislina, ki jo krema vsebuje, vpliva na zmanjšanje podkožnih maščob. Ostale, pomožne naravne
sestavine pa poskrbijo za hitrejšo in boljšo absorpcijo gliceritinske kisline (rožni koren) ter negujejo kožo.

Bližnjic, kako se znebiti celulita, žal ni. Za vse je potreben čas. Ker celulit nastaja daljše časovno obdobje, ne moremo pričakovati, da bo čez noč izginil. Je pa kakovostna naravna anticelulitna krema lahko tista spodbuda za nov, bolj zdrav način življenja, ki zagotavlja trajno odpravo celulita, saj so z njo rezultati vidni veliko hitreje.

Hvala za prijavo na novičke! Na tvoj email sem že poslala 2 brezplačni e-knjigi. Preveri tudi naš najbolj prodajan izdelek: