Brezplačna dostava nad 30€
Velika noč ti prinaša dodaten 10% popust in brezplačen Jolie serum za obraz! Uporabi kodo: VELIKANOC
družina

Pre- ali anti-age nega obraza?

Kdaj začeti z anti-age nego obraza, je zelo dobro vprašanje. Kaj je bolj pomembno pre- ali anti-age nega obraza? Vsekakor odgovor v prid eni ali drugi opciji vključuje pogoj, in sicer uporabo visokokakovostne naravne kozmetike. Z uporabo te se vam ni treba odločati, kdaj in s kakšno nego kože obraz začeti oziroma nadaljevati. 

Kdaj začeti z anti-age (ali pre-age) nego kože?

Prve večje spremembe na koži se začnejo pojavljati že v času pubertete. Takrat je ključnega pomena, da se posebna pozornost nameni čiščenju obraza in negi proti aknam, ki so pogoste spremljevalke najstniških let. Ko pa se med 20. in 25. letom začnejo pojavljati prvi znaki staranja, je koži treba začeti dodajati vlago, saj se sicer zaradi pomanjkanja vode začnejo pojavljati dehidracijske linije, ki sčasoma, brez prave nege, postanejo gube. Poleg tega pa smo vsi (mladi in stari) izpostavljeni oksidativnemu stresu (sončnim žarkom, smogu, dimu, nezdravi hrani, cigaretam in cigaretnemu dimu, alkoholu itd.). Zato je tako zelo pomembno, da koži nudimo pravo oziroma kakovostno anti-age ali bolje rečeno pre-aging nego že od mladih let. 

Kaj potrebuje koža v posameznih starostnih obdobjih? 

družina
  • V dvajsetih in tridesetih letih

Prvi mejnik, ko se pojavijo prvi znaki staranja, je med 20. in 25. letom starosti. Takrat je že priporočljivo seči po kakovostnih anti-age (morda bolje rečeno pre-age) naravnih kozmetičnih izdelkih za nego obraza. Po 20. letu se začne zmanjševati raven kolagena, in sicer vsako leto za 1 %. Zato je pomembno, da se že takrat začne z uporabo primernih anti-age izdelkov naravne kozmetike, ker je sicer kasneje težje popravljati že nastalo škodo in poškodbe na obrazu. 

Odlične aktivne sestavine, ki se uspešno borijo proti prvim znakom staranja, so virginski nepozebnik, ki deluje protibakterijsko in protivnetno ter spodbuja nastajanje kolagena; makovo olje, ki je eden izmed najboljših virov nenasičenih maščobnih kislin in odličen za nego poškodovane, vnete, kot tudi nečiste in aknaste kože; hialuronska kislina, ki pritegne in ohranja vlago ter tako pomaga osvežiti ter držati kožo napeto. 

  • V štiridesetih letih

V štiridesetih letih koža postane veliko bolj občutljiva na učinke staranja oziroma so ti bolj in hitreje vidni. Nekaj zaradi naravnega procesa staranja, ostalo pa zaradi dolgotrajne izpostavljenosti oksidacijskemu stresu. Koža začne izgubljati elastičnost in čvrstost, pojavijo se globlje gube, saj proizvodnja kolagena še vedno hitro upada. 

Zato je koristno poiskati kvalitetno naravno kozmetiko, ki vsebuje gotu kolo, ki je posebej primerna za nego zelo obremenjene, občutljive in razdražene kože. Ima tudi močne antioksidativne lastnosti in povečuje tvorbo kolagena ter s tem čvrstost kože. Ravno tako je za nego kože odlično makovo olje, ki omogoča dolgotrajnejšo zaščito kože pred oksidativnim stresom, saj se počasi absorbira, a na koži kljub temu ne pušča mastnega občutka. 

  • V petdesetih letih in dalje

V tem obdobju se večina žensk sreča z menopavzo. Raven estrogena se v tem obdobju zmanjšuje, zaščitna bariera kože vse težje zadržuje lipide in vodo, zato koža postaja dehidrirana in suha, pusta. Vse to povzroči, da postanejo gube še bolj globoke in s tem še bolj vidne. Nastajati pa začnejo tudi temni madeži na koži in polt postane pusta (siv ten kože). 

Za nego zrele kože so med najučinkovitejšimi aktivnimi sestavinami gotu kola, ki dokazano povečuje oziroma spodbuja tvorjenje kolagena in čvrstosti kože, gliceritinska kislina, ki povečuje elastičnost kože, zmanjša vnetja ter nastanek gub, podpira sposobnost kože, da se bori proti hiperpigmentaciji, hkrati pa spodbuja svetlejši in enakomernejši ton kože, ter makovo olje za dolgotrajnejšo zaščito in občutek svilnato mehke kože. 

Linija izdelkov INTHELINE Poppy Delight – namenjena pre- in anti-age negi kože

Verjetno najboljše, kar lahko trenutno ponudite svoji koži, so izdelki linije Poppy Delight, ki je tako nežna, da je primerna tudi za nego mlade kože, a hkrati tako bogata z aktivnimi sestavinami in učinkovita, da je odlična tudi za nego zrele kože. 

Kombinacija izvlečkov azijskega vodnega popnjaka, virginskega nepozebnika in aloje ter gliceritinske in hialuronske kisline stimulira nastajanje kolagena, skrbi za regeneracijo in hidratacijo kože, obnavlja povrhnjico, poveča elastičnost in čvrstost kože ter preprečuje nastajanje gub. Makovo olje pa kožo globinsko nahrani in jo naredi svilnato mehko ter omogoči dolgotrajnejšo zaščito ter zagotavlja lahek in nežen občutek na koži. 

Izvlečki zelenega čaja, borovnice in aloje pa kožo pomirijo in hladijo ter preprečujejo zabuhlost in videz podočnjakov, obenem pa ohranjajo kožo napeto, sijočo in mladostno.

Hvala za prijavo na novičke! Na tvoj email sem že poslala 2 brezplačni e-knjigi. Preveri tudi naš najbolj prodajan izdelek: