Brezplačna dostava nad 30€
Velika noč ti prinaša dodaten 10% popust in brezplačen Jolie serum za obraz! Uporabi kodo: VELIKANOC
Portrait of woman in blooming flowers

Serum ali krema?

Zdi se, kot da serumov še do pred kratkim nismo poznale. Kar naenkrat so se prikradli v naša življenja in od takrat ni nič več, kot je bilo prej. Še vedno pa se mnoge ženske sprašujemo:

  • kaj serum sploh je?
  • je dovolj, če uporabljamo le serum ali le kremo?
  • je nega še bolj učinkovita, če uporabljamo kremo in serum hkrati?

Odgovorimo si torej enkrat za vselej na ta vprašanja.

Zagotovo ste v svojem življenju že kdaj uporabljale serum za nego kože. Toda, ali sploh veste, kaj je serum in zakaj ga moramo uporabljati? Serum je negovalni izdelek, ki ga uporabimo po čiščenju kože in pred njenim vlaženjem. Serumi so sestavljeni iz manjših molekul kot kreme za obraz in zato lažje prodrejo globoko v kožo.

Najkvalitetnejši vsebujejo visoko koncentracijo aktivnih sestavin (do trikrat več kot kreme), ki poskrbijo za celično obnovo kože. Ker so serumi aktivni in zelo učinkoviti izdelki, je dovolj, da se na obraz nanesejo v majhnih količinah (nekaj kapljic). Zelo hitro se vpijejo v kožo in s tem vnesejo vsa potrebna hranila – aktivne sestavine do tarčnih, ciljnih kožnih celic. Serum uporabljajte, če se želite znebiti aken, gub, nekaterih znakov kožnih alergij, starostnih peg in poškodb, ki so posledica izpostavljenosti soncu in drugim zunanjim vplivom.

Običajna krema za obraz poskrbi za zadostno navlaženost kože in kožo zaščiti pred zunanjimi vplivi. Če torej uporabljate samo kremo, boste kožo zaščitile in navlažile, s serumom pa boste poskrbele še za njeno celično obnovo. Nekatere ženske, ki imajo mastno kožo, dodatnega vlaženja ne potrebujejo. V takem primeru je zadostna zgolj uporaba seruma. V vsakem primeru pa je najbolje, da uporabljate oboje, saj krema in serum delujeta vsak drugače in imata vsak svoje naloge. Koži boste tako ponudile največ, kar lahko, in poskrbele za njen optimalen videz. Še posebej za ženske v zrelih letih je priporočljivo uporabljati tako serum kot kremo, saj zrela koža potrebuje še več pozornosti.

Naravna seruma Jolie in Janie

Z razvojem kozmetične industrije in iskanjem pravih sestavin, da se čim bolj poenostavi nega kože na obrazu, hkrati pa se ne izgubi ali se celo poveča učinkovitost, so tudi nekateri naravni serumi postali tako kakovostni, da združujejo najboljše obeh svetov – serumov in krem.  

Seruma Jolie in Janie pomagata pri izboljšanju teksture in gladkosti kože, zmanjšanju videza gub ter gubic, skrbita pa tudi za povečanje nivoja vlage v koži ter tako zagotavljata hitro vidne učinke na koži. Ta je videti bolj zdrava, gladka, napeta, čista in uravnotežena.

Fresh woman taking care of her eye zone

Ali so serumi primerni tudi za občutljivo kožo?

Seruma Janie in Jolie sta primerna tudi za občutljivo kožo, saj sta bila tudi dermatološko testirana. Sicer pa priporočamo, da serume preizkusite na manjši količini kože, da vidite, ali vam ustrezajo.

Ali obstaja starostna omejitev za uporabo seruma?

Linijo Poppy Delight smo formulirali za kožo 25+, tako da zavira procese staranja kože in deluje tudi pomlajevalno. Tako da druge starostne omejitve ni. Učinki in način uporabe so torej bolj odvisni od tega, kakšen tip kože imate, od morebitnih težave in tega, kaj si želite pri negi kože.

Hvala za prijavo na novičke! Na tvoj email sem že poslala 2 brezplačni e-knjigi. Preveri tudi naš najbolj prodajan izdelek: